Sezen'le Paris'te yaşamak istiyorum 26.02.2000
Tarkan, en büyük hayalini Hürriyet'e açıkladı
Bedelli askerliğini tamamlayan Tarkan, önceki gün gazeteci dostlarıyla bir araya geldi ve geleceğe yönelik planlarıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Tarkan en büyük hayalinin ‘‘Şıkıdım’’ şarkısının mimarı Sezen Aksu'yla Paris'te yaşamak olduğunu bildirdi.
O benim kraliçem
Genç şarkıcı, gazeteci dostarıyla konuşurken askerlik günleri için söze ‘‘Güzeldi’’ diye başladı ve şöyle devam etti:
Anılar var ama anlatmayacağım. Orada Tarkan olmanın bedelini ödedim. Orada asker Tarkan idim. Fakat bana yönelen bakışlardan sonra star Tarkan olduğumu hissedince ikilem yaşadım.
Askerliğim hakkındaki bazı asılsız haberler beni daha sıkı eğitime zorladı. 28 günde de çok iyi askerlik yaptık. Askerden döndükten sonra kendimde bir farklılık hissediyorum. Adını koyamadığım duygularım var.
28 gün askerlikte sade vatandaş değildim. Herkesin gözetimi altındaydım. Yemek yiyişimden, eğitimlerde, tören yürüyüşlerinde herkesin gözü benim üstümdeydi. O yüzden benim içindaha çok zordu.
Askerde yemekleri çok güzel buldum. Bütün yemekleri şapur şupur, bandıra bandıra yedim. Çorba, kapuska, pilav, bamya gibi yemekler yedim.
Mutfakta yemek masalarını, sandalyelerini sildik. Bana orada Tarkan olduğumu hatırlatmasalar, ben kendimi kaptırmış şarkılar söyleyerek masaları siliyordum.
Aramıza para asla giremez
Askerlik sonrası Beylerbeyi'ndeki Bosphorus Oteli'ne konaklayan Tarkan, 2 aya kadar Fransa'ya yerleşeceğini söyledi. Tarkan, kendisini Avrupa'ya kabul ettiren ‘‘Şıkıdım’’ şarkısının mimarı Sezen Aksu'yu hiçbir zaman unutamadığını belirtti ve en büyük hayalini büyük bir kararlılıkla dile getirdi:
‘‘Ben 2 aya kadar Fransa'ya yerleşiyorum ve onu da Fransa'ya götürüyorum. Sezen'le Paris'te yaşamak istiyorum. Orada benimle kalacak, mutlu olacak. Buna ihtiyacı var...’’
Tarkan, Sezen Aksu ile arasında hiçbir problem olmadığını belirterek, ‘‘Ne olursa olsun Sezen benim kraliçem’’ diye konuştu. Küçük yaşlardan beri kendisine Sezen'i örnek aldığını söyleyen Tarkan, şöyle konuştu:
‘‘Aramıza para gibi ufak şeyler giremez. Ben Sezen'i çok seviyorum. Bazı sanatçı dostlarımızla aramıza bazen zaaflarımız girmiş olabilir, ama Sezen ile asla. Sezen'in hepimiz deli olduğunu biliyoruz. Bence Sezen yurtdışında yaşamalı. Kendisiyle biraz kalabilmeli diye düşünüyorum. İnanılmaz bir potansiyeli var. Bana kızabilir ama sanki burası biraz onu kıstırıyor.’’
MEKSİKA'YA GİDİYOR
Amerika'da kendini kabul ettirmenin çok zor olduğunu, hele Türk ve Müslümanlara bütünn kapıların kapandığını söyleyen Tarkan, tamamen yeni şarkılardan oluşacak yeni albümünü haziran ayında Fransa'da piyasaya çıkaracağını belirtti. Albümün Avrupa Birliği'ne üye tüm ülkelerde aynı anda piyasaya sunulacağını söyleyen Tarkan, 4 güne kadar Meksika'ya gidip, oradaki promosyon işlerini halledeceğini belirtti.
MUSTİ'YLE DOSTLUK
Mustafa Sandal'la da askerde 2 kere karşılaştıklarını söyleyen Tarkan, ‘‘Orada kaynaşamadık. Bölüklerimiz arasında epeyce mesafe vardı. Son gün yani fotoğraf çektirme yasağı kalktıktan sonra yine karşılaştk. İstanbul'a dönünce hamama gideceğimizi söyleyip, ‘İstersen sen de gel' dedim. O da geldi. Mustafa ile gerçekten tanışmıyorduk’’ dedi.
KALBİMDE BİRİ YOK
İstanbul’un gece yaşamını özlediğini belirten Tarkan ‘‘New York'ta da aynı barlar, aynı gece ortamı var, ama oralar daha soğuk. Bizim insanlarımız sıcak bir yapıda. İnsan ilişkileri daha güzel’’ diye konuştu. Tarkan, aşk hayatı hakkında ‘‘Biri gider biri gelir. Yarın ne olur kimbilir? Ama kalbimde biri yok. Kalbim bu aralar daldan dala konuyor’’ demekle yetindi.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]